Priprema za fotografiranje

Priprema za fotografiranje

Opće smjernice za pripremu objekta

Budite spremni za snimanje: čišćenje i postav treba obaviti prije mog dolaska, po mogućnosti dan prije vašeg fotografiranja. Mogu premjestiti male predmete (cvijeće, male slike, itd.) kako bih poboljšao fotografiju, ali veći predmeti moraju biti na mjestu prije mog dolaska.

Vežite ili uklonite kućne ljubimce: Volim kućne ljubimce, ali ne možemo ih imati u blizini za vrijeme fotografiranja. Psi moraju biti vezani ili izvan posjeda kako bi se osigurala sigurnost  moje opreme.  Također je treba sakriti hranu i vodu za kućne ljubimce.

Svi stanari trebali bi napustiti posjed ili ostati u njemu na mjestima gdje se ne mogu vidjeti tijekom snimanja. Sobe se na fotografijama preklapaju, ljudi mogu uzrokovati sjene i odraze, a postoji i rizik za opremu koja će biti postavljena u cijelom prostoru.

Priprema vanjskih prostora

NEMOJTE vlažiti prilaze i terase:  Zalijevanje prilaza može uzrokovati mrlje i lokve.

Sakrijte kante za smeće.

Sakrijte crijeva: Učinite to dan prije snimanja jer crijeva mogu kapati vodu na pločnik kada se pomiču, ostavljajući lokve na vašim slikama.

Pokosite i uredite dvorište: učinite to najmanje 24 sata prije snimanja

Pripremite bazen i jakuzzi: ako imate bazen i/ili jakuzzi, pokrivači trebaju biti uklonjeni. 

Očistite vrtni namještaj: obrišite prašinu i uklonite paučinu sa svog vrtnog namještaja. Nemojte ispirati crijevom svoj namještaj na dan snimanja jer to može stvoriti lokve.

perspective

Priprema unutarnjih prostorija

Uklonite nered u kuhinji: nekoliko predmeta na pultu je obično u redu, ali posuđe, spužve, krpe itd. treba skloniti. Najbolje je skinuti sve magnete, slike i sl. s hladnjaka i ukloniti  prostirke s poda.

Očistite kupaonice: Pasta za zube, četkice za zube, britvice i druge “osobne” stvari trebaju biti skrivene. Poželjni su ukrasni neiskorišteni sapuni, svijeće, cvijeće i sl. Također je dobro ukloniti prostirke s poda.

Pripremite spavaće sobe: U svim spavaćim sobama kreveti bi trebali biti pospremljeni.

Sakrijte kante za smeće: kante za smeće mogu odvući pažnju pa je najbolje da ih sve sakrijete u ormare ili garažu 

Sakrijte prijenosne ventilatore:  prijenosni ventilatori mogu dati krivu dojam. Najbolje je sve prijenosne ventilatore sakriti u ormare ili garažu.

Sakrijte kabele i daljinske upravljače: ponekad se električni kabeli ne mogu sakriti, ali imat ćete više privlačne slike ako možete sakriti daljinski upravljač za TV, igraće konzole i sve uočljive kabele.

Očistite ulaze: Uklonite sve cipele, kišobrane i slične predmete s ulaza.

Otvoren prozor s pogledom: vaše fotografije u zatvorenom prostoru prikazivat će poglede prema otvorenom, ako ima pogled, ili samo  svjetlo ako prozor gleda na susjedni objekt ili neki drugi neprivlačan prizor.

Uključite svjetla: Prije nego što stignem, provjerite jesu li sva unutarnja svjetla uključena. Ako zatreba, molimo zamijenite sve pregorjele žarulje prije snimanja.

mountain stream
green pond
zen garden
coastal

Pripreme za sumrak

Napomena: sumraci kretko traju, kako bi se osiguralo optimalno osvjetljenje, stoga provjerite jesu li sve ove stavke spremne prije mog dolaska.

Uključite sva unutarnja i vanjska svjetla: Sva svjetla u cijelom objektu moraju biti uključena. Molimo zamijenite sve pregorjele žarulje  prije snimanja.

Uključite hidromasažne kade i uklonite poklopce: Ako imate hidromasažnu kadu, uklonite poklopac i okrenite ga prijemog dolaska. Upalite svjetla i u jakuzziju.

Uključite svjetla na bazenu: Ako imate bazen, upalite svjetla na bazenu prije mog dolaska

mountain stream
green pond
zen garden
coastal
silhouette
metamorphosis
transition
mountain

Leave a comment